Co znamená MYRMICA

MYRMICA je, laicky řečeno, latinský název pro mravence. Nejznámějším (alespoň mě) představitelem je MYRMICA RUBRA česky Mravenec žahavý mezi lidmy známý jako „zrzavý mravenec“. Prostě je to ta zrzavá štípající mrška.
Proč používám tento název? Jakožto osoba samostatně výdělečně činná si musím schovávat a evidovat faktury. Psal jsem je obvykle pomocí LibreOffice Calcu (něco jako MS Office Excel). Jenže každou chvíli jsem udělal nějakou chybu a musel posílat zákazníkovi opravenou fakturu.
Už mě to rozčilovalo a ve volných chvílích jsem začal tvořit vlastní systém pro práci s fakturami. Při hledání názvu mého systému jsem chtěl zdůraznit, že můj systém je pracovitý a šikovný jako mravenec. V Latinském slovníku jsem si našel jeden z mnoha názvů pro mravence – myrmica. Název se mi líbil, pěkně zní a není příliš složitý. Netušil jsem však, že nejznámějším druhem mravence – myrmica je onen myrmica rubra, který nesymbolizuje šikovnost a pracovitost, ale spíše bojovnost a nepříjemnost, jeho žahnutí žihadlem pěkně pálí. To už jsem si na ten název zvyknul a nechce se mi ho opouštět. Líbí se mi dokonce tak, že jsem ho použil pro tento web.
Takže doufám, že mi ten název přinese bojovnost při získávání zakázek a mí konkurenti se budou bát mého štípnutí a nebudou se mi plést příliš do cesty :-).


Comments are closed.